Mar 5, 2011

You'll never walk alone.

siva? Liverpool? memang xleh dipisah kan. semua detail detail player, jumlah kerusi stadium anfield, makanan feveret Steven Gerard, boxer kegemaran Jamie Carragher, semua celah gigi bg siva. lu jgn la nak bajet bajet sembang pasal Liverpool dgn siva kalau ilmu di dada masih ditahap rumput rumput renek yg tumbuh meliar kat belakang astaka. 

Sivanesan. Diehard fan Liverpool paling agung kat maktab dulu. org laen rata ratanya Manchester, Chelsea, Arsenal, siva tetap dgn Liverpool bukan sebab Steven Gerard tu sepupu atapun sedarah daging dgnnya, tp semangat “you’ll never walk alone” yg tersemat dlm diri siva menjadikan beliau begitu cekal menghadapi tomahan tomahan mendatar tentang kejatuhan Liverpool di era abg benitez. Malahan pujuk rayu si Mae supaya menjadi penyokong Chelsea mentah mentah ja siva tolak.

“saya setia sama livepool” 

katanya sambil dongak kepala nak x nak. menyerlahkan lg kemancungan hidungnya.

sepanjang gua menjadi rumate siva, boleh dikatakan setiap kali match Liverpool yg pada waktu itu masih lg di dalam kancah UEFA champion League, siva mesti bangun untuk menonton match di kaca tivi yg terletak diantara blok 7&8. dengan singlet bejenama adidas, yg dipadankan dgn seluar pendek yg menampakkan lg betis gebu ala pretty zinta, siva melangkah dgn penuh jati diri ala brader brader filem Hindustan. nasib xkeluar lagu, klo x skali dgn gua hayun satu badan.

K-orn cuba lu cita kat gua, budak batch 007 mana yg sokong Liverpool selain Hairul Izwan, FBI dan Siva? gua bukan lekeh lekeh kan Liverpool ataupon siva, tp mmg xramai beb yg sokong Liverpool waktu tuh. Abg Bad? ceh, belom tentu lg. Lu nak ckp Hamizan? hah, lu bg kismis minda sekotak pon belom tentu dia nak sokong Liverpool 100%. (mizan, gua melawak mlawak. lu jgn post kat fesbok plak).

setiap kali hari Isnin, waktu rehat, gua mesti tejumpa siva kat jabatan bahasa. apa dia buat kat sana? bukan jumpa Pak Ya, tapi amek paper The Star. tggu result penuh EPL. nampak x semangat siva? nampak x? mae, nampak x? k-orn, nampak x? amer, nampak x? hahaha sp lg gua x sebut? Mizan, nampak x?

kalo kalah, mmg sembam la muka siva. tp klo menang, malam tu mmg gua dpt nasik lemak abg be la..

dan besempena pertemuan Manchester United dan Liverpool ahad ni, gua nak tribute entry ni untuk siva. ya. untuk sivanesan yg gua kenal 3 tahun yg lalu. Siva, “you’ll never walk alone” err.. walopon abe torres dah masok Chelsea. 

"klo Manchester menang, lu belanja gua nasik lemak abg be. klo Livepool menang, pun lu kena belanja gua nasik lemak abg be."

ayat terakhir yg gua sebut kat siva 3 tahun dulu waktu pertembungan antara Manchester United dan Liverpool.


~sekian

10 comments:

₳mER said...

ade kebenarannye pasal supporter2 club2 besau dulu mcm muz katekan nh..hahaha....

liverpool hanye dua tiga org je..+anep sorg lg...tyme AC lawan liverpool final dulu memang holigen ak nk gtaw muz..yang liverpool buat comeback...

da r esok exam,tp ak rilek2 ayam je tgk reramai..yg pada mulanye majority sokong AC,tp ble 10 minit nk abis sume sokong livepool..tyme pom brape tah..

memang budak2 ni pendirian mcm qiqi la...hadoiii...

btw,hahahahahahahaa...tu je nk gtaw..

Ismail said...

crius gua ckp, mke siva dh nk dkat ngn torres.. hhaha.. tggal kulit je..

ape2 pn, ayt hang muz mmg xleh blah! haha stylo beb..

suhaila said...

hahahahhaha, SMART la muz=D.... ni kna bg siva jmpa anati nih, dua2 minat sgt kt torres nih....

shazika said...

kat man siva skrg?

shazika said...

kat mana siva skrg?

Ismail said...

siva blaja medik xsilap aku.. crius oh muz.. ko mmg smat.. haha

muzakkir said...

shazika
siva skang kat Aims university wat medic

mae
istighfar.. istighfar..

Fatin Inani said...

siva baca x post niee?

muzakkir said...

ntah la ten.. kalah pulakkk! cilakak!

arep syazmi said...

aku pn penyokong liverpool skrg ni.. hahha...