Mar 6, 2011

::bagi talk kat junior::

kawan kawan...
biler kita nk expose kos kos kat university ni kat junior2 kita..
beberapa bulan yg lepas aku ader contek cekgu azizan..
so cm bese lah dia tanya tanak datang  maktab ke...
cm bese lah aku jawab...
nk tu mesti lah nk..ntah lah cekgu ssh nk berkumpol ramai2..
hehe...

then biler pikir balek..tak salah kan kalo kita g mktab...
then expose kat junior junior kos yg ader kat university ni..
gpon aku rase kita2 ni cm bnyk berpecah 
dan ader bidang masing2..
n kita yg duk dlm bidang kita aje yg tahu ape yg patut kita buad...
maksud aku..kita aje yg pro pasal kos kita...euuuuwww...hAHA..pro ke???
so ape salah kita berkongsi dgn adek2...
elok sgt lah tu expose kat dowg jalan2 yg ader after SPM kat budak2 f4 n f5
supaya otak dowg terbukak ckit..hehe....atleast dowg tak lah tertumpu nk jadik doktor semata2...
then nk kejar g oversea je..bnyk lagi kos n university ke maktab perguruan ke yg ader kat malaysia..
biler lg kita nk sumbangkan sometink kat mktb kan...hehe

bnyk kot bidang2 yg berbeza kita amek..
ramai yg amek enginnering,medic,sains kesihatan,pendidikan,farmasi,dentistry, sains dan teknology,biotechnology,law..dah nk masuk 3 year kan..mgkin dah ader idea tntng bidang masing2..

dapat juga kita sumbngkan sometink  yg bermanfaat ni tok junior junior kita kat maktab..
sekurang2 nye biler kita jumpe dowg secara tak lgsng kunjungan 
kita kat mktab ader sometink yg benefit tok sumer owg..
bukan takat dapat jumpe cekgu2 aje..dapat jugak kenalmuke junior2..
makcik cafe,abg mber...hehe...

then cekgu2 pon seronok tengok kita sumer jadik manusia jugak..
even ader antara kita dulu nakal2 kat skolah..
tp skang berjaya jugak kat university..
tak dapat g oversea cm kawan2 yg len pon xpela..
rezeki masing2..;)
terima lah ape yg Dia bagi dgn penuh rse syukur owg ckp..
hehe;)

okey pape pon bg lah idea ye...
tata kawan2....;)
rindu kowg sumer....

  tolong lah support idea tak bpe nk bernas ni..hehe...muka bukan men serius agi ajak kowg...
walau pon buruk lantak lah....kalo gambar cantek pon kowg kenal aku..
gmbar buruk pon kowg kenal jugak aku..hehe

8 comments:

Cik NurulZaty said...

atie

cadangan yang bagus..

hehe

cuti lama2 nnt ni
boleh kot wat

tpi kna tnya kwn2 kite len la kn

AtiE aBduLLah said...

haah..
kene tny dowg la..
atleast kalo kami dari jauh g utara..
bukan tok seronok semata2..
ader jugak somtink yg ilmiah gitu..
hehe;)

aini kadir said...

sgt menarik! nnt pape gto lah perkembangan akan isu nih. i pon nk promote bidang i. hahaa

ain izzati said...

sgt2 setuju. aku nk promote psl audiology kt adik2...wah....bes tu...
cadangan: kita tubuhkan jawatankuasa nk buat benda ni.ye la...xkan terus nk terkam ke sana. perlu ada kertas kerja n surat kebenaran. tp kalo x yh lg senang. talk motivasi utk adik2 sblm diorang mock-interview.
buat masa bln 6 ni. ok x? 1st of all, aku x de no.smua kwn2. susahnya nk contact...

(sekadar memberi cadangan)

shazika said...

bagos cadangan zila. aku sokong!
tp wat la tyme aku leh g jgk. maklumlah cuti u x sme ngan cti dak mktb. ase teersisih..wuuu~

AtiE aBduLLah said...

haa tu la...
nnt mak aku nan mak azie tny nk g kulim watpe..
ader sebab y munasabah..;)

erm btol la ain cakap tu...
kita kne tubuhkan satu jawatankuasa yg handle bnda ni...
xyah la rasmi sgt...
tp atleast kene ader owg yg handle la..
kontact cekgu2 dulu..
mintak kebenaran pe sumer...

elok sgt kite buad bnda ni..
sbb bley katakan majority kita tercampak kat u n tempt pengajian berlainan...
i mean..ader wakil ukm,uia,uitm,ump,unimap,maktab perguruan,unikl..mcm2 la lagi..
so harap2 sebarkan lah bnda ni ye...

zati tolong gtau mereka2 yg tak berkecimpung dalam bidang belog nih..haha...
mksud aku bebudak kat fb lah...;)

hope jadik la eak..

Fatin Inani said...

atieee hahahahah
hang mmg lawak laa
dari dulu smpai skang :P

AtiE aBduLLah said...

HAHAHA...
ape yg lawaknye tin...
betol lah ape aku cakap tu..
serius tau..
bukan melawak...tengok muke aku tu dalam gambar...;P