Feb 17, 2011

terasa mau menconteng

salam semuaaaaaa !

aku tatau kenapa skang aku seronok pulak nak menuliss.. hehehehe
ok sini aku nak cerita pengalaman aku sikit2 kat sini.. :DDD
nie beberapa perbezaan USA dengan dekat Malaysia !!

mula-mula sampai, aku dengar professor
aku cakap pom pram pom pram laju gila.. aku mengaku mula2 aku mmg xdapat tangkap everything pon.. english fluent.. sampaikan dia buat lawak pon aku xpaham sbb lawak dorg kat sini lainn.. haha

lepastue, kalau korg baca blog aku korg mesti dah agak dh.. haha
kat sini kan, mat salleh mmg jaga kesihatan.. gym mmg sentiasa penuh pagi buta, tgh malam.. depa mmg semangat nak jaga kesihatan nie! yang kurus2 pon lari kat track tue.. aku pon turut pergi gym jugak! kat locker room kan.. depa sukaa bukak baju semua sesuka hati.. nasib baik locker room lain laki pompuan.. hahahha.. mula2 mmg awkward laa.. hahahahaha

freedom of speech.. kat sini kalau x puas hati mmg direct ja. x kira la professor ka, governor ka.. n time aku balik kelas, aku selalu dengar ceramah orang-orang churh.. "are you not afraid of HELL?" blablabla.. kalo dlm kelas pulak, depa mmg x malu langsung nak tnya soalan.. buat aku pulak rasa malu :(((

orang-orang US nie pulak.. depends la asal dia.. mcm orang wisconsin alhamdulillah baik.. orang cakap pulak, bkan aku hehehehe.. nie aku denga mat salleh bgtau dlm kelas aku, orang east coast mcm new york new jersey mcm kurang ajar skit laa..
and bg depa pedas tue mcm x pedas sgt, kawan aku emily dia makan nasi lemak, menangis.. hehehehe

racism? pandangan terhadap islam? tambah-tambah aku islam pakai tdung kan.. nie menarik nak cerita.. nanti aku cerita.. panjang.. hehe

ok laaa sampai sini dulu, aku ada 3 midterms, 2 paper nak tulis and satu presentation minggu depan.. adoi... doakan aku !

ten nani

P/s: sorry la kalo ada korg, dorg hahahhah.. kat sini org kedah perempuan ada dua org jaa.. so susah skit la aku nk keep up dengan depa ampa nie.. sbb kwan2 aku x pahamm.. berlahak, cabai, serawa.. semua depa tatau.. hahahahaha

10 comments:

muzakkir said...

:)
;]

k_Own said...

hehehe. style lah orang mat salleh nih.. hehe

muzakkir said...

k-orn, nnt kita p gym mat salleh.
boleh salin baju skali.
yawww..
hahahaha

₳mER said...

ang jgn nak buat loqlaq muz..xpasai2 kena buah john cena satgi....

k_Own said...

ahh setakat john cena tuh. badan gua leh buat punyer.. haha

muzakkir said...

hahahahaha
k-orn taff kot skang..
stakat jon sena tuh, jenting telinga ja wei!

₳mER said...

sembang ko boleh runtuh je KLCC k-own ek skg...hahahah...

zilAti aBDullah said...

tin bak mat salleh sowg...haha

shazika said...

amboi zilaaa... nak mat saleh la pulak

suhaila said...

bes2!!! ten... nk g wisconsin la, tdo umah ten =)