Feb 17, 2011

BerSuka Ria di SUMMit

DudE!!!!!!and AweKs!!!.........tibe2 aku terase nak meng-post,stelah sekian lama dok mencerik-carik macamana nak meng-post kat sini..akhirnya persoalan tu terjawab..TC to cik ZATY ye..walaupun kosa kata aku ni x berape nak cemerlang spt mane yg telah diajar oleh cekgu Roslaini,sape tak kenal x lain dan x bukan yg cun melecun tuh...tp aku berbgga lar jugak sbb ade anak2 murid die yg mempunyai kosa kata yg tersusun sbg contoh penulis2 peymes blog nih.....spe lagi klu bukan abg Ikhwan dude!!!ataw nama komersial nye abg K-Own dan juge abg Muzzakir...haa...Kisah kali ini bukan ade kaitan dengan Si WAQIE yg sekarang ini menjadi topik2 bualan hangat di dada2 akhbar berita harian mahupun kosmo dan juga sinar harian EDISI undercover....tp kisah kali ini adalah tentang perjumpaan yg diadakan di area2 kwsan jajahan Daud atau dgn name yg lebih sedap lagi syahzada....selepas saja aku selaku pendatang,datang ke kawasan mereka menjamu sepinggAN nasi goring cili padi dan segelas the o’ais limau yg x berapa nak manisnye,di Pak Li(kot)…KAMI(aku,K-own,Shahzada,Arina dan iny)bersepakat sebulat suara untuk membuat lawatan ke SUMmit esok.Ahli2 jemaah telah bersepakat memilih SUMmit sebagai destinasi pilihan dan memutuskan aku sebagai pilot bagi trip ini...klimak penulisan ini adalah pasal tragedi yg berlaku didalam SUMmit tersebut.....banayk perkara2 pelik telah berlaku antare nye kisah pemuda belajar ice skating...selain itu juga tragedi ini juge diberi name 10 MINIT LAWAK KELAS ATASAN. Haha..ini dijelmakan hasil dari pemikiran laju,pantas dan selamat(saving) oleh beberapa ahli jemaah menteri yang sedang bersidang disitu..disini juge ade beberapa bukti yg menunjukkan event ini sgt menarik dan aktiviti2 yg dijadual juga berjalan dgn lancar.....ni antare muke2 yg hadir memeriahkan event tergempak ini...(npk cm seronok kn)

P/s:pic braderhood yang buat lawak tyme ice skating,siap pegang-pegangan tangan







18 comments:

k_Own said...

ceytttt.. awat ang nk puji aku lebih lebih amer. mne feymes men pun. hahahaha. kelakar je lebih tuhhh. hahahah...

weh amer mesti kah patut letak muka aku ha ?

₳mER said...

chet...ak dh puji x taw nk syukur ke???paling2 kurangpun teh o' la segelas??amacam...

₳mER said...

relax r k-own..hahah..

k_Own said...

pehhh amer... style syial. nk sign bulehhh. haha

₳mER said...

tang mana tuh??buleh aje..haha..cakap je nak sign tang mana...tp ape yg style ak pon x thu r ang nih...ak tgk relax je..bak kata budak separa matang...chiLL"

k_Own said...

hehehe.. tang mne mne pun buleh.

wehh amer rajen rajen ah update blog nih. citer pasal ang dkat melaka nun. mesti ang style kan ? ha citer ah pasal ang pnah men ragbi utk maktab dulu. hehehe

₳mER said...

x nak r..nk citer pasal ko r..hahaha..membahan ko n da geng..amacam??style..wei,rugby ak da slow down skit..laen r mcm org tuh..ahha...okok...ak cube rajinkn bile free...tp ang payung ak ti r..

Cik NurulZaty said...

amer! welcome hereee

eh ehh
leh lak korang buat ruangan sembang berdua kat cini ehhh..haha

:)

₳mER said...

tada hal lah.......ChiLL..xoxo..hihihihihii

k_Own said...

citer pasal aku pulak ? sampai sini pun ang nk menganjing aku eh ? hahahaha. x pe lu tgk next entry aku. hahaha

₳mER said...

xde...ak buat entry pasal rugby..amcam??hahah...ak bukan nak gado..cuma berguraw dengan rakan2...

aini kadir said...

keon dh hebat sekarang. glemer siap. cewaahhh..:D bgge dowh

Fatin Inani said...

iny tgk keon smcam ja? hahahah

Ismail said...

amer xajk =.=

₳mER said...

iny,ko puji bersebab ape???haha..

~mael,bukan nga ajak dong....ngomong jauh nun disana..laen la boleh terbang mcm avatar ang...

₳mER said...

k-own:tanya shah dye ade simpan tak video rakaman brader ice skating tuh..hahahahahahahah

shazika said...

wohaaa..selalu jumpa eh?

₳mER said...

ermm...xde r selalu gak azie..ble k-own rindu ak je dye jumpe..lbh2lg ble dye nak mintax tolong pape...ermm..maklum la...org da naek moto besar kn..