Feb 18, 2011

kenangAN suatu masa Lalu!!!!!!!

Salam Dudes..tak lupa Aweks cantik molek semua..
"rugby is tough game played by gentlleman"
“only gentleman plays rugby”
Kata-kata yang berbaur pemangkin ataw nama glamournye catalys membawa aku ke zaman-zaman silam lalu terdetik dihati yg putih lagi murni seputih baju arip sapuan tyme pom 2 dulu(pasal aku se-unit dgn dye,ak puji la sket pasal slalu bagi ak cikedis dulu)haha..
kenangan bsame en waqieuden(lagenda sepanjang zaman) n en khairul ikhwan yg hebat maen ragbi kononnye..pade mase tsebut pasukan mrsm kita atau nama gerunnye maresma scorpion telah menurunkan pasukan yang x kurang hebatnye
dgn barisan forward n backline yang kacak bgaye diilhamkan en nizam asmuni selaku jurulatih utk mengahadapi pasukan skolah tunku anum tungku abdul rahman (TATAR name manjenye)..
dengan menurunkan waQieuden asfar(Lagenda sepanjang zaman) seperti gambar di bawah selaku penggempur pasukan di sebelah forward..

diagram 1
diagram1:gambar waktu masih separa matang dan mula menceburi arena ini

pasukan kami masuk padang dgn megah n bgaye...Mhd Azhar Abu Bakar(Ard cute)selaku stand off pasukan mengeluarkan suara serak-serak basah stendet ramli sarip+amy memberi arahan dgn bgaye...ard memulakan plawanan dgn drop kick gantung x btali yg sgt bgaye..pasukan fowed yang sasa-sasa kebanyakannya termasuklah waQieuden asfar (sila rujuk diagram diagram)
belari tegap utk menangkap bola yg tinggi di awan....secara tiba2 mangsa iaitu org dalam gmbar melakukan aksi menarik utk menangkap bola....selepas bjaye mendakap bola ragbi bjname carlsbrook tsebut dye mlakukan side step mnarik utk memperdaya pihak lawn..tetapi tibe2 dye rebah menyembah bumi...Amar aziz slaku rakan seProp bdiri di sbelah memanggil referee utk menghentikan pmainan..semua pmain dalam dan luar padang tgamam dgn ape yg tjadi...prop maresma scorpion hanya btahan utk 10 saat d padang...Amar kmudian dgn megah mengangkat tgn mminta en nizam asmuni mlakukan ptukaran prop dgn sgera....en nizam asmuni sgera mngarahkan abg Khairul ikhwan bagi memperkukuhkan barisan fowed yang sasa-sasa belaka utk masuk.....tp malangnye dye bkate..”saya tak leh main nih,diorang main ganas,lagipun but adidas kaler biru saya ni baru je beli..lagipon lutut saya macam tak ok je”,beliau bkate dgn nada n wajah kcewa krana gagal utk makukan debut utk pasukan dan gagal menunjukkan aksi dan khebatan beliau di hadapan awek-awek cun yang sedang menyokong...
sekian shaje laporan ragbi Mssm Kedah 10's utk pasukan maresma scorpion...wassalam

~post ini adalah idea ctusan inspirasi suke-sike sambil mengimbau kenangan silam di Maktab..Si khairul ikhwan yg nk sgt post cengini nie ditulis krane xpuas aty kisahnye dalam kancah player professional ragbi tidak diceritakan dlm blog 007spmmrsm nih.. 

p/S:macamanapun waqieuden tetap lagenda sepanjang zaman
AKU PENGEPOST KE 100!!!

4 comments:

k_Own said...

nih reka reka je kan amer oi ?

hehehe.. rajen ahh abang amer nih...

₳mER said...

hahah....reka plak...ko msti dh lpe kn...gelak2 ape??!!penendang mau ke/.

zilAti aBDullah said...

haha!!power la ayat mu mer

₳mER said...

power ke??power ndape gop...sekadar ayat yg xtersusun..disulami kata2 ala-ala usop (hantu kak limah)