Feb 28, 2011

Tawaran masuk MRSM

"pin pin pin pin pin !" 

huh ! siapa ntah bising bising nih, time macam nih lah nak kacau gua tidur. tidak semena mena nya gua jenguk juga celahan tingkap rumah gua. oh pak cik posmen lah ! yeahhh. maybe keputusan kemasukkan ke mrsm dah pun keluar.  harap harap  lah penerimaan gua untuk masuk sekolah sekolah terbaik di Malaysia tercapai. kalau lah gua dapat tawaran masuk ke mrsm kali nih, pasti gua akan seronok. seronok seronok macam gua nak mati ! tipu lah kan kalau kalau si empunya badan dapat berita yang dia dah pun di terima masuk ke sekolah yang berprestij seronok macam nak mati  ? fuhh dah tentu lari keliling kampung hanya nak cerita yang die dah  pun dapat tawaran masuk mrsm !

gua berlarian  kecil kecilan bagai anak yang ingin memeluk ibunya, tapi gua hanya nak dapatkan pak cik posmen yang dah pun lama menunggu respon dari isi rumah gua. heh ! jangan cakap lah, time time macam nih, ayah dah mak gua sudah pun keluar rumah, mereka seperti biasa menjalankan tanggungjawab macam ibu bapa yang lian, mencari sebanyak banyak nyaa nafkah untuk si anak anak nya yang rata rata nya masih menuntut di alam persekolahan

"pin pin pin pin pin !" 

adesss, pak cik posmen sabar ler. apa lah yang nak dikejarkan nya pak cik nyaa. tapi kali nih hon motor pak cik posmen lebih lama dari yang tadi.

sampai sampai je depan pak cik posmen tuh, die terus hulurkan sepucuk surat betul betul dekat tangan gua. gua apa lagi, terpinga pinga macam anak kecil dapat penampar dari brader muzz. "apalah pak cik posmen nih, kot ye pun sabar lah eh ?"dapat dapat je surat tuh dari pak cik posmen , gua terus melayani muka depan surat   itu sambil mendengar enjin motor pak cik posmen meninggalkan gua.

gua tersengih sengih macam gua baru sahaja menang loteri hadiah 1 juta apabila melihat muka depan surat yang baru sahaja dikirimkan oleh pak cik posmen itu. heh ! 

akhirnya impian menjadi kenyataan, seronok macam nak mati, itu sahaja dalam pemikiran gua sekarang. sudah tentu lepas nih gua nak heboh satu dunia yang gua dah pun dapat tawaran masuk mrsm. kalau kalau lah gua dapat masuk mrsm kali ini, pasti gua akan dapat mencipta sejarah dalam keluarga. iyelahh gua adalah satu satu nya dalam famili yang akan masuk mrsm. siapa lah yang tak mahu masuk hah ? 

brader muzz pernah bersembang dengan gua sambil bermain bola di atas padang, die nih dulu lagi lah hebat sampai die sanggup tolak tawaran masuk SBP, sebab brader muzz nak sangat masuk mrsm. hah kan gua dah cakap ? lagi, kalau brader amer dan mae ? ntah lah gua rasa kalau lah boleh mati hidup kembali dah tentu brader brader nih sanggup terjun bangunan yang bertingkat tingkat tingginya.  mrsm beb mrsm ! 

sambil sambil gua menyiat nyiat surat yang sedang berada dalam tangan gua. gua teringat aksi aksi spontan gua waktu sedang menjawab ratusan soalan yang diberi. nak tak nak kena jawab.

sedang sedang gua keluarkan surat itu dari helaian bungkusan surat itu. tak semena mena nya wajah gua berubah.....

bersambung........

17 comments:

₳mER said...

haha....aku kalau adela mesin mase nih...memang aku undur la kezaman belum2 mumayizz dulu...kompem!!!!haha

k_Own said...

haha amer ! pehhhh.. aku tengah bosan bosan nih.. ehemmm

₳mER said...
This comment has been removed by the author.
₳mER said...

xpe la...bosan...bosan sebab kekalahan asenal semalam ke??ak pon kecewa dowh...

muzakkir said...

hahahaha
cilakak k-orn!
haha
bila nak sambung, miskoll gua!

Ismail said...

keown standard la... nk bg org suspen.. haha..

ang klu xsmbung mggu ni,mati la ko. haha

k_Own said...

amer : ang kecewa ape ? gelabah aku lagi kecewa sgt sgt !

k_Own said...

muz : aku tak tahu lagi biler. adesss bz ouhh.. hehe

k_Own said...

ismail : hehe bukan suspen mae ! sje seronok seronok. panjang kot nk cerita. hehe

muzakkir said...

lu buat novel ja k-orn.. gua dah redy nak jd pembaca tegar lu.. seyes!

Fatin Inani said...

drama habes keon niee hahahha
terhibur akuu :D

₳mER said...

tu r...konon nak buat stended drama korea...ang x leh lawan budak unit aku sorg tuh....wa ckp lu..perghhhhh!!!!klu lu tgk skg..masak beb!!!!!!!!!!

k_Own said...

muz : hahaha. ye lah ko nak aku buat novel. x hebat macam brader amer tuh haa.. hehehe

k_Own said...

ten : hahaha drama eh ? tak tahu lah biler nk update citer nih haaa. tggu lah eh.. ahaha..

k_Own said...

amer : sape nye ? ko nih kan amer. pandai gak eh buat drama melayu. ahaks !

shazika said...

citer yg menarik. tahniah k-own dpt masuk mrsm.

shazika said...

citer yg menarik. tahniah k-own dpt masuk mrsm.