Mar 2, 2011

Untitled



menyepi utk beberapa ketika x bermakna aku menghilang,Cuma nok mncari bahan-bahan dan gosip2 panas yg menarik utk dipostkn di blog ni.Alhamdulillah,setelah bersabar mncari agak lame sebab ternet mcm siput tercekik bola snuker lambat,secara succesfull aku Berjaya merungkai citer2 silam di kotaraaya kulim serta serta membuka album lama2,akhirnya aku ketemui satu gmbar yg mnarik beserta org2 yg kacak dan comel2 dlm gmba ni utk diperkatakn atau dgn bhasa yg lebih dramatik nya kenangan memori silam bersama waqie..dan rakan2… sebelum telanjur,ingin aku menyampai sepatah dua kata kepada braderhood K-own..kau memang fak…fak…fak..hahaha,ntah pape telah membagkitkan api perbahanan dlam fb aku lepas kekalahan “nasib” MU pagi tadi..ntah pape mengelabah sokong chealshit.. pergh,die sindir aku beb kt FB.nk je aku bakor FB die tu..lalu aku membuat konklusi yang paling munasabah,mungkin dia berpegang kuat dengan semangat “AFRIKA UNTUK ORANG AFRIKA” yakni semangat menyokong awang2 hitam dalam kancah bola sepak ganas+zalim=21-sx….


Berbalik kepada gambar ni,gambar ni diambil sejurus lepas selesai ambek keputusan sijil pembelajaran spm dulu..dan tempat gambar ni dishoot sangatlah xasing bagi orang2 seperti Amira Rosli a.k.a mira rempit menghabiskan cuti2 hujung minggunya barangkali..xsyak lagi yakni sebuah shoping komplek di kotaraya alor setar dimana kawasan jajahan si Mira ni..ingin ku fokuskan pada cedikiawan2 didalam gambar ini terutamanye adib azmi ataupon lebih dikenali dengan pelbagai name spt brader love,adeeb tulang dan sebagainye..disamping tu turut tidak ketinggalan,jejaka yang pernah menjadi kegilaan ramai gades2 mrsm pdrm dan mencetus phenomena pemakaian baju melayu sinting lengan. Siapa pulak sipulan yg ni???hahaha.. xsyak lagii iaitu waqieuden asfar..…


Adib azmi,org yg tdak asing lagi dalam kerajaan 007 mrsm pdrm dek kerana sumbangan ideology dan teory2 nye mengenai cinta dan isu2 rumahtangga yang agak mencabar teori2 arif arman einstein..tak hairan la jika ramai junior2 seringkali bersorak jika setiap kali nama adib azmi berkumandang sambil melontarkan falsafah2nye didalam hal2 cinta..contoh falsafah yang masih segar dalam lipatan benak aku ialah “love is nothing but everything is nothing without love”..cane cair x gades2 007 mrsm pdrm first tyme dengar???


beliau skrg ni dalam perjalanan menjadi insan yg berguna gamoknye...dgr cite nye nk jadi cekgu..ingin berkolabrasi dengan si Amar ngn mamai barangkali. perghhhh,mmg adik beradik jadi cekgu....adib,amar,akmal...trio kementrian pendidikan malaysia pda masa depan.. kalau la mereka nih ade dalam golongan aristokrasi pada zaman pemerintahan tunku abdul rahman,mungkin layak mereka digelar sebagai pencetus revolusi pendidik..hihi.biasalah,batch 007 mrsm pdrm ni banyok yang pelik2.mcm2 golongan ade.si koya ade,mat sembang ade,spesis haiwan pon ade.mmg boleh dijadikan mini zoo la nanti gamoknye…bakal..hahah..padu2!!!!!


harap semua jangan lepas pandang,saudara/saudari lihat lah gelagat waqie,bukan xnak citer pasal orang lain,aku cume mengantok..almaklumlah..berjaga tengok bola pukul 4 pagi, team kegemaran main, lepas tu kalah pulak tu, memang ada perasaan hambar berbaur syahdu la..,pagi teros gi kelas..ni pon xtido lagi..japgi arr..dalam gambar ni dia tampil simple tapi kemas..actually aku nak cakap semua ,mula menfokuskan pada waqie kerana mula nak bukak cerita pasal dye..waqie ni memang seorang yg periang,aktif dan smart guy.. btol2 mlambangkan seorg yg cendiakawan.. tp,jgn dsangka air yg tenang tiada ikan flower horn...mke cm die ni la lagi jahat dr emerul fareez jika masih ingat...gangster Ipoh tu.satu perak die pgang…waqie sentse mnjadi igauan buat semua rkan2 yg mngenali nya..pesan Amar aku ingat lagi…”hargailah waqie selagi dia maseh ade”..sekian….melaporkan dari melaka....



9 comments:

muzakkir said...

hahahahaha

gila lah mer! hahahhahahaha

adebb AJK kerohanian Fre Luv weii

lu jgn buat maen...

k_Own said...

aik amer. nak lawan dgn gua eh ? hahahaha.......

amer lek lahh. bru je kalah dua kali kan ? jgn ah seronok sgt ehhhh.. hahahahahahahahaha....

asal byk byk gmba ko. aku kureng ahh. shit tohh.

Ismail said...

aku rndu kulit manis waqie.....

₳mER said...

i like your coment mael....

Cik NurulZaty said...

haha..
korang2 sume ni cam duk lawan karangan sapa terbaik ni..

nnt aku invite cikgu salmiah.
msti dia bngga ngn korang kn..

em..mael tak nak join de club ke?? meh la conteng sekali..

n
amer, nanti tulis x yah la underline ke bold ke.
cam susah nak baca..
nanti just guna default font and size normal je tau..
sedap sikit nak baca~~

shazika said...

adib 1 maktab ngan aku oh.

shazika said...

ni gambar taun bila amer?

Anonymous said...

sila tgk kt blakang gmbar masing2...
lawak la plop..hahaha

₳mER said...

kahkahkhakahkahhakahkhak.....masih lg ingat aku..hahahahaha....perhhhh..lagend dowh sume tu...tp ni sape weiii???