Feb 20, 2011

Mereka Sudah Terbang???

20/2/2011…aku berkesempatan berjumpa dengan sahabat karib kita yang macho dan bersuara lunak semacam suara usop(hantu kak limah)..memang tidak syak lagi,abg khairul ikhwan kite..sempat jugok aku lepak rumoh dye dalam sejam setengoh sambil mencari bahan ape yang nak di postkan kali ni..

Sedang syok-syok makan,tibe-tibe aku membuka cerita pasal budak-budak yang dah fly ke obersi..semua jadi kebingungan sejurus kata-kata tu keluar. nampak tajuk aku ni penuh dengan provokasi yang berbaur baur hasutan beserta provokasi terhadap kami yang belajo di unibersiti tempatan..ahh,peduli ape aku,janji aku nyaris-nyaris dilantik jadi YDP majlis perwakilan pelajar UTeM.haha,agoknye la kan kalu aku ni jadi YDP,aku nok usulkan kebenaran merokok,makan,sweet-sweet awek dalam bilik kuliah.agak stail kn boleh buat sume tu sambil belajar.baru la ala2 ruma sewa abg ikhwan kte nih dimana rumah kedua aku di s.alam..keluar masuk rumah relax je buat macam rumah sendiri..helmet sape nk ambek main saruk je.haha..baru jiwe remaje katenye

Aku selakau pelajar unibersiti tempatan amat berbangga dan tak lupe la nak meluahkan sekuntum senyuman dan secangkir penghargaan buat semua anak-anak batch cikgu anuar yang berjaya mendalami ilmu pengetahuan mereka di luar Negara…dok lupe juge pade yang berada di dalam ni…kite harus berpikir secara radikal dan rasional..bak kata cikgu kesanyangan kite sume..cikgu anuar…..

"ON TRACK!!!!!!!!!"x2...

sebut lah bait keramat diatas ni dengan kholkholah sugro....

kesesakan pelajar batch kite pergi menerbangkan diri begitu berkembang umapama rambut waqie selepas spm.kali ini,delegasi batch kite ke luar negeri diteruskan dengan beberape org lagi aku dapat tahu baru-baru ni perempuan yg cukup femes dalam maktab dlu,dari blok 1 sampai blok 10 sume kenai kot..kembang kempis kembang kempis je bile namanye diumumkan selaku ahli badan wakil pelajar.xlaen xbuka Kak Tin..sory tin,kalo terase pape...xtau la kn...belajar kt new zeland kot.ecececcecece.jkgi..xhairan la kalau bait “on track” terkenal di seloroh pelosok dunia.sekali lagi member kite berjaye menapakkan kaki beliau di bumi dipenuhi lembu tompok-tompok juge.sape lagi kalau bukan.Fatia…

nak tulis bnyak lagi,tapi memandangkan masa amat jelous dengan penulisan aku ni.lagi satu aku dah lupe da sape lagi yg belajar obersi n lagi satu aku penat dah menaip..mate doh sesok doh..so,sape2 yg aku tak tulis tu jgn merajuk.nnt bg no ic aku buat entry spesel post kt hangpa2 semua no.so,kite sebagai pejar tempatan maseh lagi berbangga…syukur,xde la xbelajar kn antara kite….BTW gud luck sumeeee…walau dimana anda berada..dari Melaka melaporkan untuk anada..

11 comments:

zilAti aBDullah said...

hahaha....
amer2...nnt post lg...

Ismail said...

amer.. hang xkn xknai aku... haha

₳mER said...

kalu ade isu best ak cube korek la....beres jeh..

₳mER said...

iskemail......kenai la..hang yg dok main laser tyme m'sia main tu kn..depan cewek indon bajet sokong indon..hahaha...xde r..kenai la..iskemail...

Ismail said...

haha. amer, trus kn update blog, aku hari2 sggah cni, xcaye tgk la mlm2 kt visitor dr indonesia, xlaen x bkn aku la :DD

₳mER said...

ingat aku x study ke..hahaha...wokeh..kalu rajin2 buleh le gamoknye ismail...ko pon,meriahkn same la..ceciter gak ape ade kat indon nih...Waqi nak sangat dengor..

k_Own said...

amer mu jadi nih blog mu ahh. rajen ehh update. i sukeeeee sgt. wakakakaka !

₳mER said...

ko yg bagi aku idea untuk entry kali ni k-own..hahah..thx...papehal thx sebab anta n tunggu ak semalam....amacam..siap dok seribu kertas masuk dlm plastik tuh..hihi

shazika said...

amer..wat la blog mcm si k-own taff tu. ayat2 mg best n sempoi. on track amer

suhaila said...
This comment has been removed by the author.
suhaila said...

fuyoo... smart la amer tulis... mmg kna jd YDP nih 8)...