Dec 22, 2010

sahabat,,,adakah aku maseh dlm engtanmu??hehe

salam semua...
hehe...segan plak nk menulis kat belog nie....cmne nk mule eak?haha..kang da mule tak stop plak...kahkah...
k ar...kowg agaknye maseh knl aku kot..aku ni la budak pling bising kat kls dailami.dulu ar bising skang tak da...aku da matang da ckit..maklumla umo kita sume pon da nk masuk 21 thn.....hikhik

1st skali tengs buad kawan2 yg bikin belog ni...tengs a lot...

aku tatau ar isu ape aku ptt tulis kat cni..so aku rse da lmer tak jmp kowg..da berpisah sume..mktb pon da hmpir 4 tahun tak g jenguk...so aku rse ptt aku pulihkan kembali ar memory aku kat pdrm nan kowg sume kan..
aku masuk pdrm dri 2003 til 2007..aku ni asl tganu..so bygkan la waktu tu pki tudung pun tak iron aleh2 mak aku anta aku blaja kat kedah.hehehe
dri tu sume aku  bnyk kot dpt pngalaman nan kowg sume...atleast aku dpt ar gak xplore negeri owg kan..ye ar dpt gak knl penang,perlis n kedah..dpt jgak bkawan nan owg len2 negeri kan..

kawan2 aku pling engt kat pdrm tu waktu LF

-fatin syafiah(UTM)
-famiza azema(UiA),
-Nakiah(UK),
-aqilah(uRKIDA INDON),
-najla(UUM),
-hasnida(MASTERSKILL)...

ni ar kawan2 yg aku rapat lu waktu low form..so kalo kowg nk tau dowg blaja kat mane skang aku da nyatakan kat ats tu...no tel??asl nk ngorat ey?hahaha..
kngn dgn dowg ey...bnyk sgt kot.haha.tp yg aku pling engt nan fatin syafiah la...dia tu mmg btol2 kawan sejati lar..sng nk buad kawan la kata owg...easygoing la cm2...tp wak2 dy da kua mktb wak2 f3..tu ar aku rse cm agak down la duk pdrm tu..sbb aku mang takder kwn en mse tu..

den waktu UF aku pon knl la kawan2 yg len plak sbb kwan2 aku tu sumer da pindah skolah...
haa wak2 upper form ni mang bez ar sesangt...
pling bez kawan aku waktu ni

-ASMA(UITM),
-MUNIRAH@JAH..hhahahah(UIA)
-ERY(UITM),
-SURIA(UKM)

haa kawan2 wktu ni pon mang bez la...dowg mang kelakar,tak senonoh,gila gila,happygolucky,ape2 jela mang dowg la...
xspeacially si Jah tu...hahaha...
aku pnggil dy jah sbb dy pernh berlakon jadik owg gaji wakil kelas elit satu kot.,..haa start dari tu ar aku pnggl dy jah...smpi skang kau..hahaha
dy tu en nmpk je cm2...tp pangai cm nak haram kelakar...hahahaha...aku,asma nan ery keje gelak je tgok kerenah dy owh..dy tu badan da la besar sbb dy tinggi..tp kat coverwalk tu bley dy lari2 wat pangai cm budak2..
mang pelik btol.hahaha.

stu pling aku engt kebaikan dy kat aku wak2 tu nk g lunch tak clap aku...
aku tnggu ar dy nk g mkn.,,, penye dy tanak makan kot.
aleh2 aku pon cm fedup la sbb lmer aku tnggu tngok2 dy tanak mkn en..pas2 cene ntah aleh2 dy nk g mkn plak...dy pon g ar mkn nan ery...
berdua je kot..pas2 aku pon xg ar mkn sbb aku mara nan dy en..aku ni kan emosional kit wak2 tu..hhahaha
dy tatau aku marah dy wak2 tu...pastu lmer tu aku dgar ar sore dy bising2 kat bwah nan ery..mst dowg da balek mkn...
aku pon intai dia ikot tingkap bilik aku..dy tak pasan pon...pas2 aku tersenyum je tgok dy buad lawak ape ntah nan ery..tp ape yg aku terharu n cm nk nages je tgok kat tgn dia ader polistren.aku tau mst dy bungkus nasik tu tok aku..ni la namenya sahabat.tak kire kita marah ke majok ke mst dy ader je buad kite tersenyum..syg ko jah.munirah ni pndai dulu,,,aku ni kureng ckit..dy bnyk tau tolong aku dullu2..tolong buadkan aku soklan math.haha..jah ko engt lg tak?

lg stu,aku ni suke bgun tidoo lmbt sbb dlu aku suke stayup mlm,...tp pointer tak jgak tnggi..hahaha..
tp stp hari aku bgun kan..mst da ader nasik lemak bngkusan suratkabar lmer tu nan kueh2 yg dibeli dri kdi atas.haha..dy ar yg belikan tok aku.takpernh miss,mst setiap kali weekend mst dy akan buad cm2...cm mak aku plak kan..hahaha.
jah..kalo ko bace ni...aku nk gtau ko..aku syg ko sgt2.hehe..u r  mygreatfriend i havent had b4...jah aku mintak maaf la kalo aku slaloo buad ko kecik hati dulu2...mintk maaf bnyk2 tau..aku tahu ko bnyk kecik hati nan aku, cume ko simpan je.:))

buad2 asma,ery nan suria aku pon syg ar kowg gak..geng pale pntai tinor kot..haha..pape pon kowg mmg aku engt smpi biler2,,,nk kawen pon mst kowg dulu yg aku akn tag kat fb..hahaha

haa tok pengetahuan semua...aku skang blaja kat ukm...aku amek fisioterapi...skang bawu tahun ke2...
so doakan la aku dpt tamatkan pengajian ni dgn cemerlang dan aku pon doakan kebaikan tok kamu semua ye..;)
aku rse ni je kot yg aku nk tulis...nk tulis pnjg lebar pon tatau nk wat ayat cmne...kang kowg pening lak bace tulisan aku ni..hehe



(tu yg bersandar kat tiang tu jah la tu)
ader lagi gmba yg aku simpan..
tp xdpt dikesan..bnyk sgt album..
sorry gmba agk blur..
tp xpela yg pnting memori dgn kowg 
jauh clear n fresh lg dlm engtan aku ni:))

3 comments:

Senorita Nadira said...

owoh lati.. pa ati name aku tidak disebut di situ :-(.. tapi aku syg jah jgk! die kawan first aku tyme pindah pDRM heheh ^^

shazika said...

zilaaaa!!

~HumairaH~ said...

zilati..?? ceyt ceyt..!! mana nama aku..??? tukang tahan ko memekak dalam kelas..? sampai atimu zilati.. tin nad pun ko lupe.. T_T sob sob sob..