Dec 17, 2010

mereka, rakan rakan saya.

semangat aku kobar kobar bila tgk k-orn + nadira up date blog maktab. walopon zaty x bayar aku bulan bulan bila aku semangat gila babi nak join bloger bloger maktab nak up date blog, tp bila aku tgk k-orn + nadira update blog maktab,

haih. ini dah melampau. hahahahaha

aku, hari hari hari lalu depan mrsm pdrm. sbnrnya, aku kdg kdg baru teperasan. aku ex pdrm.
gila wei. masa chck result aku dpt mrsm pdrm, org paling gembira, mak aku. dekat katanya.senang nak pantau.  aku? hahaha. sedih. sebab? dekat gila babi dgn umah, mak bapak, membe2, dekat dgn the store. sedang mak aku sronok sronok menari penuh kesyukuran, aku mintak ayh aku carik ‘cable’ sket soh lempar aku jaoh jaoh. x macho anak laki masok asrama dekat dgn rumah. ‘anak mak’ wei. 

***
pergh! 3 tahun dah belalu. aku dah jd ex pdrm cm mae, mamai, k-orn, apegg, ama, bla bla bla bla, siva. hahahahaha.. 

***
hari last grad, menangis aku masa salam salam dgn membe. aku tgk mae, aku menangis. mae tgk aku, dia menangis. rasa cm nak lempang sorang sorang. 2tahun lepak sekali. tidor sebantal. ponteng prep sama sama, fly sama sama, berak ja sendiri sendiri, hadoih. igt lg waktu kena kunci dgn abg bad sbb trun prep lmbat. las las trun ikot tingkap. perghh! dia punya adventure jgn ckp aa.. tapak tgn sampai darah darah, tp muka cool.. 
 
membe membe. (pilihan random penulis)

ismail fadlullah (mae)
macho x macho sgt kot klo nak banding dgn pak lang masjid. mae ni karakteristik dia bkn nya perawan sgt, tp jenis kalut kalut. hahahahahahaha. tgk, aku dah gelak. dia punya kalut kdg kdg smpai x turun moning call gua ckp lu. las las lekat la ‘inspektor kalut’. hah, yg nih aku x pasti sp bg. mae juga seorang yg genius. aku ada jugak kaji mae nih ada makan makanan tambahan ke hapa sbb aku tgk hamizan hari hari telan kismis. 

muz, bila kita wat sesuatu, kita kena pikir luar kotak. 

tu jawapan dia bila aku nak try korek korek rahsia.  las las aku x bleh ikot skill si mae ni sbb aku rasa kotak aku bsr sgt, x buleh buleh nak kluar. kotak mae ni kecik boleh la.. ..


sivanesan (siva)
rumate aku 2nd sem 2006 (1st sem hisham). xlah kiut sgt klo nak banding dgn tengo. sbb tengo lg kiut. paling kiut. hahahahahahahaha. mamat siva nih, terer gila babi maen chest. x, maksud aku chess. aku penah menang sekali saja lawan chess dgn dia. tu pon waktu dia nak berak sgt sgt tp aku thn dia soh maen. mamat siva nih, die hard fan Liverpool. peminat setia steven Gerard + torres. taksub gila dgn player player nih. aku igt klo dia bnyk duet, mesti dia nak buat plastic surgery muka torres. owh ya, siva nih suka makan nasi lemak abg be (dpn blog 6) + pakai minyak rambut jonson baby tiap kali nak p klass. eh, 1 hal lg tetinggal. siva suka sgt nyanyi lagu radja (waktu band nih tgh meletop). bila dia stat menyanyi, pergh!! darah kluar ikot telinga pon kita x perasan! ok. cukop.


akmal alif (mamai)
dulu masa awal2 masok, kami panggil manjung (sbb dia asal manjung) tp las las lekat mamai. sbb? x pasti. dia ni jenis mcm k-orn, atlet maktab. ada taik lalat kat sblah mata kiri eh, kanan… kot. jgn risau. xmacho sgt. hahahahaha. dlm semua semua membe, dia ni paling matured. tp kdg kdg cacat jugak bla dtg bulan. mamai nih pandai saving saving duit. klo maen bola, dia sllu jd defensive. alim. masa PMR dulu, bahasa arab dia dpt A. klo bab bab mengaji, ibadat, boleh rujuk mamai. aku suka tgk dia bejalan. sbb? ahh, rahsia! . mamai jugak lebih kurang cm pembimbing rakan sebaya gitu. sbb klo dia tgk kita sllu sllu hepi sngt, nnt dia sound scara halus sambil berkata:

SPM dah dekat. dah redy?

peh! bdk2 dgr mmg pucat. 


ammar abd aziz (ama)
hahahahahaha. halamak. awl gila gelak. ama nih org paling bepengaruh dlm batch. dia ketua form. kelas aku waktu f5. gemuk jugak la..hahahaha.. klo aku lepak dgn dia, x sampai 5 minit, aku mesti gelak, xpasti ilmu apa yg dia pakai. ciri ciri kepimpinan ada dlm diri. otak business. xsilap aku, ama nih pengerusi PUM.kot. ama ni jugak AJK sejarah kelas aku. seorang yg punctual. klo lmbat sket, mmg sehari kena bebel.kelas chemistry dgn aku. cekgu mengajar kat depan, aku sembang dgn ama sbb aku rasa aku ada ‘kimia’ dgn dia. suka mkn kat kafe bila makcik DS msk ikan cencaru yg kulit keras tuh. xmkn udang dan segala jenis sayuran. dia ckp sayur sayur yg makcik DS masak tuh sebnarnya rumput rumput blakang astaka. hahahahaha..wadda… da!

***
cukop la skit skit. ni blom masok cekgu cekgu + awek awek maktab.
tp yg pasti, budaK budak yg aku described ka atas nih, semua mmbe aku. 

anda pula? klo berani, cuba describe rakan rakan anda. 


~sekian 

12 comments:

Nurul Zaty said...

hahahaha
okey muz
ang berjaya buat aku tergelak sorang sorang baca entry ini! wee~

thanks..sila truskan update ye kawan2..

aku akan mmandang dari jauh..
ada masa..aku akan join jugak~

shazika said...

nice entry muz..! chaiyok

try featutering ttg aku plak :P

qiStina said...

satu je komen aku.

HAHAHAHAHAHAHA :D

Senorita Nadira said...

aku nak gelak ni.. bhahahahahaha.. entry yang sempoi der ! ^^

k_Own said...

haha nseb bek ada nama aku ! hahahaha.....

rindu beb !

suhaila said...

hahahaha, ni klu cikgu salmiah baca, msti dia bangga =D..

Ismail said...

muz! LOVE U LAH!!.. HAHA
aku bca mmg gelak kaw2... nk nangis pn ade.. haha

siva mmg pkai myk rmbut J&J baby ker?? hahaha ko mst ade try...
bro, nnt bulan 1 aku blik.. tiket 9hb.. ko tggu aku kt markas ipoh.. :)

Ismail said...

yg stat pggil aku inspk klut afif la.. haha..

aku xde mknan tmbhan la bro.. aku mkn ape yg mkcik ds bg je.. sume org same, yg beza, ko tau sndri kn.. :)
siva mmg ske maen chest!! haha

muz, thanx.. :)

mohamad muzaKKir said...

hahahaha.. lupa daa satu benda.. mae.. dulu pagi pagi hg sallu dtg unit 6.. dtg pinjam tandas.. hahahahahaha

shazika said...

kat unit dia tandas tersumbat ke?

fatinazierah said...

hahahaha..muz muz..
lawak lawak..
weyhh banding ak ngan siva watpa..
tak advntures btol..

aku nak jugakkkkk..=)

muzakkir said...

hahaha... ala tengo.. hg buat la plak..