Mar 16, 2010

request


alahai...sunyi gle blog kita kan..sume bz study ye..haha..aku sorg je x...ekeke...
so aku sorg je xbz..ley ye aku update blog pdrm..wat macam blog sendiri lak..

berbalik ke tajuk besar kita pada hari ini..request???bukan request lagu ke apa yang dimaksudkan adalah request zaman kat maktab dulu2..la zaman bila dah nak dekat exam selaras,exam besar2..ada je kad ucapan yang berbaur motivasi dikirimkan..xingat macam mana request zaman maktab dulu???ni hah..







ingat x????kalo xingat ada lagi sample request..hehe



malam semalam bila aku kemas bilik..tetiba jumpa balik la semua requests ni..sonok lak baca balik apa yang kome tulis,semua kenangan terbayang2 balik..huhu...windu gila...ingat x,apa yang korang tulis dalam kad tu???kalo xingat..meh aku ingatkn..


ni daripada kamariah..haha..dulu kamariah suka cakap dia lah wanita terchomei seantero maktab..xmalu...sekarang dah kat indon da si kamariah ni..sure windu aku ye skrg ni..


ni lak..daripada khairul ikhwan mohd noor..budak ni dulu masa form 1,kelas n sekolah sama dengan aku tapi xrapat pun,kenal2 macam tu je..then dia pindah sekolah laen,keon bdk pndai..tetiba bila form 4 jumpa mamat ni balik..sungguh xsangka..memula jumpa dia balik,aku ase menyampah gak dengan mamat sekor ni..xmengaku dok bota,asyk kata dok kl..nak termuntah aku..lupa daratan..bajet cool le tue..ekeke..tapi bila da satu kelas, 5dublin..baru taw rupa2 mamat ni lahir kat kl dulu..da satu kelas baru ngam..dulu ingat keon ni poyo gile n berlagak nak mampuih..kwn dgn bdk2 cool cam naqib,acap je..tapi x,dia ni ok n humble..betoi x zaty..


yang ni daripada daging..mesti sume hairan napa aku panggil dia daging..ni sebab masa meeting club petanque dengan org2 kuat petanque..ustaz syauqi cita sai daging kambing..tapi minah ni dok mencelah..
"ustaz,daging BABI mana boleh makan",dengan nada yang sangat kuat, bila semua dengar pikah cakap cam tue..semua gelak terguling2..
haha..sampai ustaz pun terkejut..apa kene dengan budak ni,tetibe daging babi la sebutnya..
..since that tyme,aku ejek dia daging(without b@B% k)..hehe..pengajaran,jangan menyampuk bila orang tua sembang k..


aku suka ayat2 ni..tapi sampai sekarang aku tak tahu sapa yang bagi..ayat dia sangat2 la kena dengan aku sekarang..hehe..aku rasa ni daripada arif arman...dia sorg je ske pakai nama pelik n pandai buat ayat2 yang mantop...



yang warna kuning daripada syahir..dulu kami satu mak angkat kat kg.keladi..mak angkat aku suka pilih kasih,syahir je dia sayang lebih.tu aku jeles..tapi hakikatnya,mak angkat kami sayang dua2 sekali..pasai little fish tu,rahsia aku,syahir n naim tomei2 je..hehe..so xboleh cita..ekekeke

haha..ni daripada ten nani kiut(TNK).....fatin dulu perangai cam mak2,tu slalo panggil dia mak..badan lak besar cam pompuan anak 5..tapi skrg dah g us,badan keding...hehe...program diet menjadi nampak..hehe
cikgu siti khatijah pun ada juga bagi..tapi dia buat sendiri la..xbeli dari mana2 promoter..hehe


ni daripada hilmi...haha..dulu hilmi ni pendiam sangat2 sampai pompuan pun dia xberani tegur..tapi bila dah kawan dengan skem..berubah gila...hehe...windu gle2 dengan budak2 laki dublin...6serangkai.....semua busy dengan idop masing2..


kad ni daripada rohini..masa awal form 4, kami maen2 ada skandal.kononnya aku skandal dengan umai, rohini skandal dengan hairul kecik.tu jadi rapat sangat dengan rohini.tapi bila umai pindah,kami dah xmaen da skandal2 ni..hehe..dulu kalau jumpa rohini,mesti nyanyi lagu "breaking free",aku nyanyi part zac,rohini nyanyi part vanessa..hehe..pasangan duet yang tiada gantinya..huhu

haha...ni yang paling simple...ni qistina buat sendiri..dia bagi kat aku tyme berape ari lagi nak spm..dia lekat mende ni kat pembaris panjang aku..nasib baik xterbang..kalo terbang,xdapat aku simpan sampai sekarang...hehe


kalau pandai..cuba teka ni tulisan sapa???ni la tulisan budak 4flat..jenyong..kalau orang laen bagi request cantek2...tapi jenyong xpernah bagi kat aku...huhu..dia cuma bagi ni je..itu pun bila aku p masuk kelas pagi2..tgk2 ada note ni atas meja,ingat peminat bagi..rupa2nya kena cuci taik kucing yang suka berak dalam kelas 5dublin dulu.."benda emas"tu sebenarnya taik kucing..tu la keje aku pagi2 dulu..kena cuci taik kucing..tertanya2 gak,hidup lagi ke kucing tu..windu sangat cuci taik kamu...


zaty yang bagi ni dulu..dulu aku suka panggil dia, zetty sembilu kasih..tapi zaty xsuka..dia marah gila..bila dia dah menggila,dia suka sangat2 baling mende..jangan maen2..dia pernah humban pencil case dia kat aku..nasib baek aku kebal...hehe..tu hidup sampai sekarang ni..

ni lak..umai bagi...ekeke..kalau nak tahu, umai wanita pertama aku tegur kat maktab..tu pun tegur kat anak tangga depan blok 1..haha..benda tu la ingat sampai skrg...masa form4 dulu, kami rapat gila..form5 umai pindah mrsm trans..pas tue kami still contact gak gne salam maresmart..yang boleh hantar ke maktab laen tue...hehe...

dalam banyak2 request..aku paling suka request macam ni..bila dapat..rasa macam diri ni sangat2 la hot...haha....


apa2 pun rindu gilak ar kat korang....................meh la wat reunion lagi....syok gila jumpa kome..tapi bila jumpa jangan cita sai study k..tu soklan tersentap di dunia..haha...k good luck in ur studies...moving in rite track...jangan lupa aku k..


in case,korang xingat aku..
sbb da sonok dgn kwn baru sampai lupe membe lama..
so aku boh le gambar..aku yang pakai spek tu k..hehe..

8 comments:

kr0nc0ng malaya said...

hahahahaha... banyak doh... rindu doh... sa cam nak wat request aa skang... apeggss

Amy Azkaban said...

ak xde bg request kt ko ke hisyam?..o0o..klu xmsti da cpp..xaci2
-fa'ai-

lil mis qiSs (",) said...

:) wahh! smpan lg kad rquest?? :D ish ish......... huhu.... ni nak down memory lane ni.... :p smpan leklok yg aku nye, mhal tu! haha

arif said...

wei rndu giler mktb kite.. nk pch prut aku bc bnd ni sham,, ko mmg tbaek ar sham,, jom wat reunion wehh!!!

skem said...

bukan salah ak hilmi berubah.. ak ajar cara cmne nak socialize dgn pompuan.. hahahaha..

caeme said...

wah....!! ak rindu kt ko( ayt menipu)
well...jgn lupkn ak n rindu ak...

p/s: ayat request to ak tukar ckit
~lalaLa

~HumairaH~ said...

adoi.. salam maresmart aku pun dia simpan..!!! waaaa... malu siot..!!! >.< hahahaa.. aku ingt time tu.. dh due date BWP transkrian nak kutip.. aku baru tau mende tu.. wakakaka.. kelam kabut aku tulis.. jahilnya aku kat transkrian..

pikah said...

kuang asam nye pak cik kambing!!! malu aku.....haha