Oct 15, 2009

mesin merentas zaman:2007


Assalamualaikum dan salam sejahtera sebagai pembuka bicara. Sian cik shazika kita yang terlalu asyik merindu perkembangan terbaru dan gosip2 terbaru lagi terhangit mengenai batch kita, batch paling skema SPM 2007. Haha..Gelaran tu bukan aku yang gatal2 nak bagi, tapi juniors yang masih keep-in-touch cakap. Depa cakap kita the best senior..wah kembang hidung aku..bukan setakat hidung je kembang, mende2 lain turut sama mengembang..

Malangnya buat cik shazika, di sini bukanlah saya nak berdiskusi pasal perkembangan hidup yang paling latest atau perkembangan bentuk badan aku mahupun rambutku yang makin panjang menjalar. Cuma nak buat imbasan akademi fantasia. Opss silap bukan akademi fantasia tapi imbasan tahun 2007. La zaman2 kita semua tengah kegilaan nak menghadapi Sijil Padang Masyhar(SPM) seperti yang diwar-warkan cikgu Nuar. Betul cakap cikgu Nuar, SPM bukanlah penamat segala "ujian"..huk2..itu baru setitik ujian kecil yang xberapa nak gentar, bila dah masuk U baru aku tahu betapa berlambak2 ujian, malapetaka yang memerlukan keberanian untuk survive dalam natural selection pressure yang sedang dan menanti pemuda-pemudi seperti kita.huk3..Tapi bukan itu yang nak aku kongsi..aku nak ajak korang naik *mesin merentas zaman* ciptaan aku nih.jom..........zam zam ala kazam..


1. Sekali pandang, gambar ni macam biasa je. It was like a common day, waktu prep.sebenarnya, masa ni merupakan malam perpisahan dengan 2 cikgu tersayang iaitu Tcher CHEM dan cikgu Mat Noor. masa ni aku ingat lagi aku nangis gila2 kowt. Berderai semua air mata. Aku pun dapat peluang tengok bdk2 yang bajet macho macam pidot,keon,skem menangis.Bukan senang tu. kalau perhatikan gambar ni, semua mata merah2. Masa ni xramai chinese yang dapat join, coz dorang ada kelas mandarin. Tu JY n Agnes je yang ada. Pas cikgu dah nak berangkat pulang, baru dorang dapat join.




2. Masa ni ngah enjoy kat Taman Belia, Penang. walaupun airnya cetek gila sampai campak syidi pun xlemas..kami tetap berseronok berenang macam ngah berenang kat selat Inggeris.haha.seronok gila ar tyme nih..pak nan masa mandi kat sini, seksi giler..nasib baik xada girls yang nampak..kalau x,pengsan tgk..then, kami ada gak try skodeng bdk2 pompuan mandi..tapi bila nak skodeng, terkantoi lak.shima yang mengkantoikan.aduish..dorang ternampak kelibat kami, semua bdk2 pompuan pakat2 menyorok badan dalam air..bajet2 xkasi kami nampak bentuk badan mereka yang 85,77,99 tu..haha..






3.Gosh,three musketeers !!! merekalah bakal pelapis pengacara al-kuliyyah dalam 5 tahun akan datang..
ensem bebeno..masa ni lak, tyme g TV3 anjuran abang romainoor dan UMNO..
best gak g sini, rombongan cik kiah ke Kole lumpor kome...cikgu Nuar bising gak pasai
rombongan ni coz bawah UMNO..hehe..biasa lar mende2 politik ni..ekeke



4.gambar pas habis SPM. Bahagia gila. orang lain tengah sibuk susun dan kemas meja dan kerusi. kami lak gedik2 amik gambar..ekeke..sekejap je masa berlalu ye..kome dah beso pun
sekarang..ekekeke



5. Ni bergambar depan blok 9 pas dinner kita..kat mana ye dinner kita?? lupa lak..hahahaha..teringat makanan laut kat sana..sedap, yummy...lain kali kome bawak aku kat sana k..seingat aku masa ni dah dekat kul 12.30pagi..dah ar xsolat isyak lagi, tapi still busy tangkap gambar..faham2 jela esok hari graduasi plus kene berpisah dengan semua.so amik kesempatan take pic berlambak2..


6. Gambar dengan cikgu wan, kak Leen dan cikgu Masseryfaton. Tgk tu baju aku penuh tanda tangan korang!!!!!!!aku simpan lagi baju sekolah ni..korang ingat lagi x apa yang korg tulis kat baju aku??mesti dah xingat..mak aku nak basuh baju ni pun, aku xbagi taw!!takut hilang apa yang korang
tulis...tu tanda sayang aku kat korang..huhu..sedih lak bila pk lik..emo sat..huhu




7. Gambar ni biasa2 je. yang buat luar biasa tu, muka muz yang semacam tue je..hahaha..
raju tyme ni kurus je, ari tu aku n keon g UTP, melawat raju kat sana.makin debab..haha
tapi dia kata dia bahagia di sana...dia pun teringin nak jumpa korang semua...nanti kita wat reunion k..jangan lupa..sapa yang dah nak kawin kew tunang..ajak ler batch kita..
xdapat makan pun xapa, sekadar nak memeriahkan majlis korang..nak tumpang bahagia je..





8. ni lak 'mak' saya dulu2..windu lak nak panggil fatin dengan gelaran 'mak'. masa ni dia bukan baca buku ni pun sangat, dia yang suruh aku amek gambar dia..bajet fotogenik lar tu..fotogedik ada la..haha..gurau je..cik fatin pun dah fly ke US. skrg ngah bahagia berpoya2 dengan omPUtih kat us tu..jangan lupa kawan2 mu di sini k..hehe


sorry lar..mesin merentas zaman ni xboleh lama2..kang terperangkap dalam tahun 2007 nanti..payah...so tu je la yang dapat dimuatkan dalam post kali ni..APA YANG PENTING??
aku sayang korang...miss loads..lain kali kita naik lagi mesin buruk ni ye..

14 comments:

Nurul_Zaty said...

wah thanks sham
ti i help u to merentas masa sama eh..
aku mngalami zaman kegelapan..tu yg jdi mlas nak update2 sume..huu
cian aku kan..

~HumairaH~ said...

wah... weyh weyh... aku nak letak gmbr korang yg aku ada jugak... aku nk karang kat sini jugak... macam ne ni??? x aci ar...

Nurul_Zaty said...

eh2 humai..
meh emel ang..
aku invite ang jd author ok..
cpt2 bg emel yg ang gna tuk blog ang gak tu k..

kr0nc0ng malaya said...

hahahahahah... sempoi r sham... keterkenangan kepada member2....

mega paan said...

good essay..
haha

keep it up

fina_nany said...

*terharu*

kn bes ad mesin kembali ke zaman dulu..

:(

shazika said...

hahaha
daeng dah update

harap tndatgn aku ada lar kat baju hg

killerwave-2007 said...

sham, cuba kumpulkan seberapa banyak gambar yang boleh dan pamerkan di blog nie. takkan banyak nie jer yg kau ada? nanti aku try cari gambar pesekitaraan MRSM PDRM pd aku punyer cuti semester nanti pasal aku dh janji ngan abg bad yg aku akn dtang melawat dia lg waktu cuti sem. silalah nentikan gambar yang latest dari aku.

~HumairaH~ said...

to zaty... ni emel aku utk blog...
ctlovesyou@live.com
cepat2 invite..nk story mory jugak...

skem said...

hisham.. cepat letak gambar byk sket.. gamba ang x yah letak.. letak gamba ak byk2.. hahahaha..

shazika said...

alaaaa
taruk jugak gambar aku

skem buat ape taruk gmbar hg
semak

hisham@hensem said...

huhu..aku mang nk taruk sume..
tp kamera merah daku ilank..
huhu..sume gmbr lelama kat memory cards tue..aku xtransfer lg..
sedih dowh...silap aku gak..xtransfer dr dulu..huk3....korg doa ler aku jmp lik ye...sedih bangat sih..gne duit aku ms kat mktb tue..huhuhuhu

shazika said...

aku simpati ngn hg
jgn nangis
lagi tak hensem nnt
aku tak sggup nk tgk
hahaha

fairuz_yuz said...

so sweet....
teringat kngn masa lalu~~