Feb 23, 2011

top 5

assalamualaikum.

spesis spesis hantu yg popular di maresem pdrm yg membe membe gua cerita sepanjang gua hidup kat maresem.

hantu jepun.
ability : bekawad sambil menyebut “kiri! kanan! kiri! kanan!” dlm bahasa jepun.
tahap ketakutan : biasa biasa
waktu kemunculan : malam merdeka
tempat kemunculan : padang kawad
saksi yg penah melihat : Hafez.
lain lain
hantu spesis ni sering dilihat begerak dlm bentuk kumpulan atau pun jemaah yg destinasinya bukan lah Dewan Selera tetapi lapangan kawad kaki PGA. tahap kekuatannya yg biasa biasa dan muncul pd malam merdeka dengan berbekalkan M16 mungkin sesuatu yg sangat rare dan penuh nostalgia.
cara mengatasi jika teserempak
jika tejumpa didalam bilik, anda dinasihatkan untuk sedaya upaya menyorok ataupon meniarap bawah katil. tp sekiranya teserempak di gerai abg be ataupon pos warden, jgn gelabah. cuma beri tunduk hormat 45 darjah dgn penuh keikhlasan.


perempuan cun berjubah putih
ability : renungan mata
tahap ketakutan : standard mae, tekencing dlm seluar
waktu kemunculan : lewat malam
tempat kemunculan : sepanjang anda bejalan di cover walk. (hot spot adalah area sungai & klinik)
saksi yg melihat : Hanep & pak lang masjid
lain lain 
hantu spesis ni sering kali dijumpai mencuci rambut sekitar sungai yg merentangi cover walk. kalau dia usha anda, tolong la jgn usha balek. cun? ah, makcik DS lg hot. hantu ini juga dikatakan sering mengganggu para pelajar yg balek prep lewat. konon konon study kejadah padahal merendek. namun begitu, kadang kala, student yg pulang terlalu awal juga berpotensi untuk diganggu. kenapa nak balek awal? hah, nak borong nasik lemak abg be la tu! lahanat!
cara mengatasi jika teserempak
kalau direnung, jangan renung balek. klo masa tu bawak buku add math atau kalkulator, dengan sedikit bismillah, baling laju laju ke arahnya. tapi buku biologi f5 keluaran SASBADI lg mujarab.


hantu joker
ability : melompat dari loker ke loker yg lain.
tahap ketakutan : takut nk kencing mlm
waktu kemunculan : lewat malam
tempat kemunculan : ikot mood dia aa.. selalunya masuk ke unit yg penghuni nya xtido lg.
saksi yg melihat : saksi tidak mahu namanya disiarkan.
lain lain
hantu joker. hantu yg cool dan suka senyum dihadapan mangsanya. dengan kekuatan yg maksimum, mampu melompat dari satu loker ke loker yg lain tanpa sebarang masalah. sekiranya anda tejaga ditengah tengah malam dan jika rezeki anda baik, mungkin anda akan mendengar dia menyanyi di atas loker anda “ satu dah tido… dua dan tido… tiga belom tido…hikhikhik.. “..
cara mengatasi 
buat buat mengigau sambil baca Bournelli’s principle kuat kuat.


hantu bantal dakap (iras iras pocong)
ability : sekiranya anda terdakap sewaktu tidur, anda akan dengar dia menangis.
tahap ketakutan : trauma nak tido malam.
waktu kemunculan : waktu anda sedang tido.
tempat keumunculan : atas katil.
saksi yg melihat : budak f3
lain lain 
hantu jenis ini sangat pasif. mungkin sebab diikat dan berbalut seluruh badan. badannya berbau kemian sekiranya dipeluk. susah untuk mengenal pasti jantinanya.
cara mengatasi 
jgn bawak bantal dakap ke asrama. satu bantal sudah. baca doa tido. ayat kerusi. nak nampak lg macho, bc asma’ al husna mcm budak budak blok 5.


hantu tindih tindih (xkiut langsung!)
ability : menindih sampai xleh benafas u!
tahap ketakutan : bangun pagi dlm keadaan kaki cramp.
waktu kemunculan : waktu anda tido
tempat kemunculan : bilik.
saksi : Hairul Izwan
lain lain
bunyik macam lucu bg najla. tp bg mereka mereka yg dah kena, merupakan satu pengalaman  yg ngeri. ditindih sampai xbuleh nak benafas. susah untuk melihat muka sebenar hantu tindih ni. keja nak menindih ja.
cara mengatasi
jgn panik bila ditindih. cool. cuba gelak. teknik ini merupakan salah satu teknik psikologi yg sering diguna pakai oleh En Amin, kaunselor maktab.

~sekian.



7 comments:

Fatin Aliyya said...

weh, snegal kot.hha.alhamdulillah steakt ni ak x penh jmp lg tp dgr rumors ja.seram kot.muz, hang la ni buta ka trngt dk nasi lemak kdai abg be ja.sedap n mengancam kot.haha :)

shazika said...

aku penah kena tindih. ya rabbi. mmg susah nak nafas. Habes sume ayat yg aku ingt aku bace.

Yg antu joker tu aku penah dgr org cter. lps pada tu aku slalu tdo ngan yogesh dan rohini. hahaha. nak tido ngn vadi lg la seram...

Ismail said...

HAHAHAHAHAHAHA.. mula2 aku gelak, pastu aku trgolek2... HAHAHAHAHAHAHA.. muz, ko ni mmg arr... haha.. mcm siot je enrty2 ko ni

suhaila said...

muzakkir! tkotlaaa... dah la pkol 2.30 pg nih...=S..

# WARNING : jgn baca mlm2 waktu anda tggal sorang2, huhuhu

Fatin Inani said...

hahahah... naseb baik xda kat sana dh.. scary jaa

k_Own said...

hehehe....aku paling takut time histeria muz. serius beb ! hehehe

skem said...

hahaha... adeh, pasni ak xnk jenguk maktab dah.. :)