Aug 21, 2009

Ramadhan tiba, maktab dirindui

Selamat menyambut Ramadhan al-Mubarak kawan2 sekalian,

teringat kan bila berpuasa kat maktab dulu..macam2 kenangan ada kan.
  • jam 4 ke 5 pg,bila bersahur ade je macam2 suara kejutkan dari bilik gerakan warden, yang selalu aku dengar suara Hisham.haha awal dia bangun semangat tunggu makcik DS datang, then wat announcement kejutkan orang, then bagitau menu makan sekali kan .bila kata ayam jek, berduyun kot orang pakat turun kan. tapi ada gak kena tipu, kata ayam, turun2 tengok2 ikan jek..hehe bgos tol
  • masa sahur gak dapat tengok macam2 orang kan, ade je gurls2 yang suka makan kat bawah tu.atas tar pon jadik la.aku suka bila tengok non-muslim pon join gak,. Rohini lak die awal je bangun siap kejut unit aku gi pegi bersahur..hee Jenyong lak memang suka berpuasa, rasanya die lagi banyak puasa dari kita2 nih kan..:)
  • time berbuka pon sangat besh, aku dan kawan unitku antara yang suka gi awal gak la DS.konon chup tempat la.haha nak tmpat besh. nak bawah kipas. tapi besh gak kalo kt DSL. pi awal2, amik mkanan, pstu tggu2.tak pon gi lepak2 kat kelas, merapu2 dlu.baru trun gi DS kan..
  • kat kem pga tu kan unik, dengar siren je lambang buka posa kan.so, senang la skit kan. kecoh jek utk berbuka tu.
  • terawih di masjid PGA, terasa keseronokn Ramadhan kan. bila dapat tarawih dengan kawan, cikgu2, sume. suka kacau budak2 yang ada kat masjid tu..hee
  • waktu kita form 5 dulu, kita ada wat tadarus al-quran dan khatam Quran kan.
  • masa majlis khatam Quran campur dengan Majlis Mohon Restu SPM kan
ni yang apa yang aku ingat la serba sikit. I miss that moments. sesungguhnya apa2 yang berlaku zaman sekolah la yang paling akan diingati dan dikenang kan.

9 comments:

hisham@pawana said...

huhu..ase sedih gler ble ingat kenangan kat mktb..sgt besh..huhu..
hope t kte ley sahur n bukak pose sm2
lg kan..

Nurul_Zaty said...

tu la kan..
bila la nak leh sama2 sume.
everybody dh de haluan masing2 dah

kr0nc0ng said...

shit.... sdeyh r aku... aku rindu kat acapen r.. dlu klo dia nak ponteng posa, dia mesti mintak kurma kat aku dlu... aduhhh...

bes r bersahur ngan membe-membe dlu... skang sahur = mcm tak sahur...yg paling x thn, siva... sahur tibai... posanya tidak... lunyai alam..

~HumairaH~ said...

weyh... rindu every moment kat sana... hehehe... windu windu...

cahaya kesempurnaan said...

huhukkkk twu xpe..... rndu nyeee.........


bke pose rmai2 kt dsl........

shazika said...

weh korang ingat lg tak ds pasang sliding door yang lut sinar

ada jek yang langgar

bergegar 1 ds..sume ushar

kesian kesian

(T__T)

kr0nc0ng malaya said...

hahahahahahaha!!!!!! sliding door 1 hal beb, aku ingat mamai jatoh msa nak hataq pinggan... mengelupor aku!! hahahahahahah... sambil sembahyang traweh pon bley gelak bila pikiaq cara dia jatohh!!! cara!!

Nurul_Zaty said...

hahaha..la mamai ka yg tlggaq tu? haha
tpi aku rasa sliidng door tu mmg la mnctus tragedi mcm2 ja..haha

muz.ang wat la demo cara dia jtuh tu..haha

kr0nc0ng malaya said...

hahaha.. no hal r beb!!